HemNyheterMånadens NybroExtra är två tidningar i en

Månadens NybroExtra är två tidningar i en

Välkommen in i mysets årstid! Tända ljus, natur med vackra färger, stilla stunder med en bok eller nya numret av NybroExtra, som är två tidningar i en. Nu kommer nyheten Stora Höstmyset. En kväll i vårt vackra centrum lika mycket för killar som tjejer. Enda kravet är att man vill ha det mysigt och göra saker tillsammans. Den 24 oktober mellan 16–20 äger det rum. Höstmyset har en egen tidning när du vänder på NybroExtra.

Här är några exempel vår mysläsning denna månad:

I Flerohopp finns många föreningar! Folkets Husföreningen har ny styrelse och satsar på sin hemsida. Michael Gardhem är med i fotbollsföreningens styrelse.

-Jag och min fru flyttade till Flerohopp på 90-talet. Vi letade hästgård och hittade en här, berättar Michael.

Tema Bil & Transport

Håkan Tagesson, månadens idrottsprofil, passar väl in i temat. Bilsport är något, som står högt i kurs hos 44-årigen som redan 1995 började köra folkrace, men nu är det rally för hela slanten.

 Mikael Sjöström, tf kommunpolis i Nybro, tycker att Nybroborna överlag är skötsamma trafikanter.

Kanske har du sett att det pågått ombyggnation av Liljas lokaler i Nybro. Nu är det klart och företaget möter kunderna med nya utseenden för att matcha kraven från Volvo.

20 elever från olika skolar deltog i kvaltävling för lastbilsförare till Yrkes-SM på Åkrahällskolan. Klasskompisarna stod på rad för att heja. 

Nybroprofiler 

En verklig profil i Nybro är 67-årige Lars Berg, som varit hemstaden trogen i alla år. Under många år var han lastbilschaufför och just bilar har varit och är ett stort intresse vid sidan av idrotten. Lars nöter du i serien ”Så minns jag minns”.

I en tvättstuga i Nybro föddes Avantgardet, indiebandet som satte Nybro på musikkartan och är en röst för dem som kämpar för att bli hörda. Med energiska melodier, insiktsfulla texter inspirerade av personliga berättelser har de tagit publiken med storm.

–I snart ett år har ombyggnationen av den gamla bruksvillan i Pukeberg från 1910 varit igång. Fyra unika lägenheter står nu klara och snart flyttar första hyresgästerna in. Vi fick en titt.

Månadens långläsning är ett möte med Nybros mest helautomatiserade och robotiserade företag: Axipto!

Ny serie

69-årige Hasse Nilsson, Nybro tycker om att jobba och anser att många fler pensionärer skulle göra som han. Hasse är först ut i vår nya serie ”Pensionärer som jobbar”.

Efter fyra år fick det gåtfulla huset en adress! Läs Thérèse Köppens spännande reportage.

Höstliga hälsningar!

Vi ses på Stora Höstmyset på torsdag 24 oktober mellan kl. 16.00-20.00

Föregående artikel

POPULÄRT