HemMånadens TårtaTårta till Nicklas, som finns till för alla

Tårta till Nicklas, som finns till för alla

–Jag vill nominera Trygghetspedgogen Nicklas Wikström på Madesjöskolan för sitt fantastiska arbete, säger Ida Aronsson i ett mejl till redaktionen.

 Motiveringen lyder:

 ”Nicklas är tillmötesgående och gör verkligen ett gediget jobb kring eleverna på skolan i Madesjö. Han finns till för alla. Nicklas har ett stort tålamod och löser alla uppgifter till allas belåtenhet.”

NybroExtra beger sig till Madesjöskolan för att överraska Nicklas.Vi hittar honom i cafeterian där han glatt tar emot tårtan.

–Att jobba som trygghetspedagog är fantastiskt roligt. Jag får träffa och lära känna så många trevliga elever och ingen dag är den andra lik.

I mitt jobb arbetar jag både nära skolans ledning och nära eleverna. Man kan säga att jag är spindeln i nätet, berättar Nicklas.

– Mina uppgifter är att främja elevers skolnärvaro, arbeta för trygghet och studiero, finnas till vid behov under lektioner i klassrum, vara i cafeterian, hjälpa till med praktiska saker som tex när någon har problem med hånglås till skåpet. Trösta, hjälpa och lyssna.

–Jag har arbetat här i tre år. Den senaste tiden både på låg,- mellan- och högstadiet men på måndag får jag en ny kollega och då återgår jag till låg- och mellanstadiet.

–Här på skolan finns många jag kan bjuda på tårta. Tack för att jag blev uppmärksammad, hälsar Nicklas.

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Maila namn och en bra motivering till loa@nybroextra.se

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT